דבר העורך

בריטניה תחילה?

יובל בוסתן, אלון לוין


בחודש מאי הבא ילכו אזרחי בריטניה לבחור לעצמם פרלמנט חדש, כשמעל מרחפת סוגיה גורלית ביותר והיא סוגיית העתיד של האיחוד האירופי. הבריטים שואלים בקול רם מה האיחוד עשה בשבילם, ומעוניינים לשנות את ההסכמים שקושרים אותם לארגון, כשהאופציה לעזוב את האיחוד ריאלית ועשויה לעמוד למשאל עם ב-2017. עזיבה בריטית תיצור אפקט דומינו שיוביל לעזיבה של מדינות עשירות אחרות ולקריסתו של הארגון.

מלחמת האזרחים בסוריה מתכנסת למתווה של כמה מדינות בסוריה – מדינה עלווית, מדינה אסלאמית ומדינה כורדית, כשגם ארגוני מורדים אחרים נהנים משליטה באזורים מסוימים. מי שסובל כמובן הם המיעוטים, כשגם הדרוזים הופכים למטרה בחודשים האחרונים. במקרה זה, יופעל לחץ על ישראל לנסות ולסייע למיעוט הדרוזי בסוריה מצד הדרוזים בישראל, וכן מצד הממסד הביטחוני לאור הסכנה הנשקפת מארגוני הג’יאהד בגבול הסורי.

היחסים בין מדינת ישראל והציבור הערבי-מוסלמי נמצאים בנקודת שפל רצינית, הן כתוצאה מאירועי החודשים האחרונים והן בהשפעת דאע”ש ודומיו שמהווים מודל לחלק מצעירי המגזר. העלאת אחוז החסימה נתפסת אף היא כפעולה להדרת הערבים מהפוליטיקה ולא מוסיפה ליציבות היחסים. תוצאות הבחירות הקרובות עשויות לתת ביטוי לניכור הגדל והולך של מגזר זה למדינה מצד אחד, ולהזדהות גוברת של מיעוטים אחרים כגון הנוצרים, הצ’רקסים והדרוזים עם המדינה, מצד שני.

הגיליון אנחנו מארחים כותב אורח, סטודנט לכלכלה מאוניברסיטת תל אביב, שבמאמר דעה מדגים את היתרונות שבהתקרבות אפשרית של ישראל לסין.

קריאה נעימה.


מאמרים נוספים