דבר העורך

עונת המנהיגים

יובל בוסתן, אלון לוין


שלושה מהמנהיגים הבולטים באסיה וה-מנהיגה של אירופה עומדים במרכז הגיליון החדש.

בסין, הוביל הנשיא שי מהלך דרמטי בקונגרס המפלגה הקומוניסטית, שתכליתו חיזוק מעמדו לרמות שלא נראו בסין מאז ימי דנג ומאו. שליטה על המפלגה וקידום מקורבים בצבא תוך כדי קביעת משנה פוליטית על שמו בחוקת המפלגה, מעלים את הסיכוי לכהונה ארוכה במיוחד של שי ולמדיניות חוץ אגרסיבית.

רוסיה תלך לבחירות במרץ הקרוב, ופוטין כבר הודיע שיתמודד על כהונה נוספת של 6 שנים, הפעם כמועמד עצמאי. הסנקציות הכלכליות על רוסיה מכבידות על הכלכלה אבל לא ברור עד כמה הן מכבידות על הנשיא הרוסי – התמיכה בו עודנה גבוהה מאוד ודיווחים מכמה מקורות השנה מצביעים כי פוטין הוא, בפער עצום, המנהיג הפוליטי העשיר בעולם, ואולי בכלל האדם העשיר מכולם.

ביפן, שינזו אבה הצליח במהלך פוליטי מרשים להתמודד עם משבר כלכלי ולבלום מנהיגה פוליטית מבטיחה שעושה קולות של אלטרנטיבה היסטורית בארץ השמש העולה. ניצחונו של אבה בבחירות כמעט ומבטיח סופית שיהפוך למנהיג היפני שכיהן הזמן הרב ביותר מאז מלחמת העולם השנייה.

מנהיגה שמתמודדת עם תקופה פחות טובה היא אנגלה מרקל, שניצחה אמנם בפער הרביעית ברציפות בבחירות בגרמניה אך מתקשה להרכיב קואליציה. לעת עתה נראה כי האלטרנטיבה תהיה בין ממשלת אחדות לבחירות חדשות. כך או אחרת, הימין הקיצוני מתחזק ומשפיע אפילו בגרמניה המתונה וזוהי, כנראה, רק ההתחלה.

קריאה נעימה.


מאמרים נוספים