בנובמבר 2006, אירחה סין כמעט את כל מנהיגי אפריקה לוועידה שסימלה את תחילת ההסתערות שלה על היבשת השחורה. בתוך שנים ספורות, הפכה סין לשותפת הסחר הגדולה של אפריקה, בהציעה הטבות כלכליות ומטריה דיפלומטית לכל מי שהיו לו אוצרות טבע למכירה. 8 שנים אחרי, אירחה סין ועידה צנועה יותר עם מנהיגי אמריקה הלטינית. המקום אולי שונה, אך המסרים אותם מסרים: השקעה בפרויקטי תשתית אדירים ובמסחר, לצד סיוע נדיב לפיתוח האזור.
אלא שיש כמובן הבדל של שמיים וארץ בין להסתער על אפריקה, מגרש המשחקים המסורתי של המעצמות, לבין להיכנס במוצהר לחצר האחורית של ארה״ב. שנים ספורות אחרי שאובאמה עמד והצהיר על ה״Pivot״ לאסיה, שנועד הלכה למעשה להתמודד עם ההתחזקות הסינית, משיבה לה סין כגמולה – היא עומדת לעקוף את האיחוד האירופי כשותפת הסחר השנייה באזור, ונראה כי מדובר רק בצעד ראשון לקראת מאבק משמעותי בין וושינגטון לבייג׳ינג.
את גיליון החודש, אם כן, אנו מקדישים למתרחש באמריקה הלטינית, ומארחים שלושה כותבים, המציעים את הזווית שלהם על כמה מהאירועים האחרונים באזור: סופי קובזנצב כותבת על המאבק על ליבה של קובה, עומר קלדרון על ארגון ALBA שהקים הוגו צ׳אבז ועדיין מחפש את דרכו ביום שאחרי, ודניאל הרמן על הזדמנות ישראלית לשדרוג היחסים עם פרגוואי.
לא שכחנו גם את המתרחש באזורנו. פיגוע החיזבאללה בהר דב הקפיץ רבים במדינה ועורר חששות מפני אפשרות של מלחמה נוספת. הדעות חלוקות בין האפשרות לתקוף בחזרה ולנסות להשיג הרתעה ובין האפשרות להכיל את האירוע האחרון, כואב ככל שיהיה, עד לרגע מתאים יותר. אנו מציגים טיעונים בעד ונגד שתי העמדות, ומעמידים אותם להצבעה.
קריאה נעימה.