דבר העורך

האמריקנים הולכים לקלפי

יובל בוסתן, אלון לוין


תהפוכות רבות עברו על ארצות הברית של אמריקה ועל העולם כולו מאז הושבע ג’ורג’ וו. בוש כנשיא ה-43 בינואר 2001. מתקפת הטרור הגדולה הובילה למלחמה מהירה באפגניסטן ולהסתבכות בעיראק. המדיניות הדיכוטומית של הממשל אמורה הייתה להבחין בין אויבים לידידים. בפועל, היא המחישה עד כמה השתנתה המנטאליות הגיאו-פוליטית מאז עידן המלחמה הקרה הראשונה.

מדינות רבות יצאו נגד הדורסנות האמריקנית, כולל כמה מבנות הברית האירופיות. המונים יצאו להפגנות אנטי-אמריקניות בכל העולם. מעצמת-העל היחידה מצאה עצמה כמעט בודדה במאבקה. בינתיים, התאוששה רוסיה מפשיטת הרגל שלה וסין התחזקה, אך ניכר היה כי ממשל בוש נותר בשלו, מתנהל כרצונו במציאות גיאו-פוליטית שאינה קיימת עוד.

ב-4 בנובמבר, כשיצעדו האמריקנים לקלפיות, המטרה המרכזית שתעמוד לנגד עיניהם היא “שינוי”. האמריקנים שבעי אכזבה ממשטרו של בוש ומשוועים למשהו חדש. מועמד הדמוקרטים אובאמה החל את מסע הבחירות תחת מסר השינוי. מועמד הרפובליקנים מק’קיין, מקדיש מאמצים רבים לשכנע את הציבור כי הוא האדם המתאים להביא את השינוי לוושינגטון.

הגיליון שלפניכם מוקדש רובו ככולו למערכת הבחירות המרתקת. ניסינו לכסות את ההבדלים המהותיים בין שני המועמדים לנשיאות, ניתחנו את מפת האלקטורים והצגנו את האתגרים העיקריים איתם יתמודד הנשיא הבא ובראשם, באופן טבעי, המלחמה העולמית בטרור והמשבר הכלכלי שפרץ בחודש האחרון.

מה יהיה ההבדל בין ממשל בהנהגתו של אובאמה לבין ממשל תחת מק’קיין? מה צריכים השניים לעשות על מנת לנצח ומה יעשו כשייכנסו לבית הלבן? התשובות בפנים.


מאמרים נוספים