שנה וחצי לאחר ההפיכה נגד משטר מובארק, מצרים מציינת עוד תחנה בדרך להפוך למדינה שסועה בין חילונים לדתיים, בין תומכי המשטר הצבאי לבין חובבי השלטון האסלאמיסטי, כשבתווך המיעוט הליברלי שהניע את ההפיכה נגד מובארק בכיכר תחריר, וכעת נותר מאוכזב כשהוא מבין שהכוחות החזקים במצרים הם עדיין הצבא והאחים המוסלמים. מצרים הענייה, שמתקשה להאכיל את אזרחיה, תצטרך למצוא דרך לגייס מיליארדים של דולרים לצורך קיומה לאחר נפילת התיירות, הפסקת הזרמת הגז לישראל ובריחת ההון הזר. כך, עולה החשש כי השלטון החדש במצרים, שיתקשה להאכיל את אנשיו, ייזום הרפתקה צבאית כלשהי. ישראל, ככל הנראה, לא תהיה ברשימת יעדי התקיפה.
למי שעוד תהה מיהו האיש החזק ברוסיה, בא הנשיא לשעבר, ראש הממשלה לשעבר והנשיא בהווה ולדימיר פוטין וסיפק תשובה בתוך ימים מרגע ששב לקרמלין כשדחה הזמנה של אובאמה להיפגש. על רקע היחלשותה של אמריקה ונסיגתה מעמדות מפתח, מבקשים הרוסים לחזק את הפריסה שלהם בעולם. כך, מקפידים הרוסים להעמיק את הקשרים עם בני הברית מהגוש הריכוזי, בעוד שהם תרים אחר בני ברית חדשים.
באפגניסטן מתכוננים ליום שאחרי נסיגת כוחות נאט”ו. האמריקנים ובני בריתם הצליחו לגייס 16 מיליארד דולר עבור האפגנים ואף שדרגו אותם למעמד של בעל ברית משמעותי שאינו חבר בנאט”ו, מעמד שיאפשר מכירת נשק מתקדם לקאבול. במקביל, מחזקים הסינים את עמידתם בפקיסטן וכך נוהגים גם הרוסים. אפגניסטן מוצאת עצמה מחוזרת מכל המעצמות, ויום הנסיגה המתוכנן ל-2014 מצטייר יותר ויותר כיום שבו ינתן האות להגברת המתיחות באזור ולהתנגשויות דמים, עד כדי פיצול אפשרי של אפגניסטן ו/או פקיסטן.
לסיום, מילה לקוראים – בחודש שעבר נבצר מאיתנו לפרסם את הירחון מסיבות שונות, ועימכם הסליחה. אנו עושים מאמצים להקדים את פרסום הגיליונות הבאים. כתמיד, גולשים המעוניינים לפרסם מאמרים בירחון – מוזמנים לפנות אלינו. כמו כן, נפנה את תשומת ליבכם לדף הפייסבוק שלנו, שהושק החודש בהנהלת רון רוזנצוויג. בדף ניתן לנהל דיונים הנוגעים לנושאים המפורסמים באתר.
קריאה נעימה.